Naar een moderne ouderenzorg

nieuws   opzet   centra   parken   locaties   planning


(Vakantie)parken

Gerinovum is voornemens parken op te zetten, die geheel zijn aangepast voor (tijdelijke)bewoning door ouderen en/of hulpbehoevenden. Daarom zullen alle faciliteiten aanwezig zijn. Bij de ingang van de parken bevinden zich faciliteiten voor zorg: (huisarts, verpleegkundigen, verzorgenden voor zieken- en ouderen, (reparatie)werkplaats, recreatie-unit voor sport en ontspanning, een zwembad.

Het is voor veel ouderen onmogelijk om op vakantie te gaan. Dit komt vaak door lichamelijke onvolkomenheden van één of beide partners, of de mogelijkheid, begeleiding (wie kan en wil er mee), niet in staat alles zelf te regelen, door een vervoerkwestie of door financiële omstandigheden, etc.

De nieuwe opzet biedt hierin uitkomst. Woningen met de nodige zorgfaciliteiten: een gedeelte vrijstaande bouw, een gedeelte gekoppelde bouw. Op het terrein bevindt zich een (verwarmd) zwembad. Daarnaast zijn er vele paden (geasfalteerd), waardoor het gebruik van mobiele middelen eenvoudig wordt. Ook is er goede verlichting, camera’s  en een navigatiesysteem, waardoor de locatie van de bewoners gevolgd kan worden.
Naast de verhuur van de woningen voor een korte of langere periode, moet ook de mogelijkheid worden geboden om de woningen te verkopen aan de doelgroep. Veel ouderen hebben een eigen woning, maar zullen deze graag verkopen om van deze mogelijkheid gebruik te maken.
Bij de ingang een medisch centrum met huisarts, fysiotherapeut, verpleegkundigen, oecumenisch centrum, bibliotheek, maaltijdservice, reparatiewerkplaats met verhuur van rolstoelen, scootmobielen, fietsen, hobbyruimten, kassen voor tuinieren, volkstuintjes, etc.

 

aanmelden

contact sponsors

volg ons op: