Naar een moderne ouderenzorg

nieuws   opzet   centra   parken   locaties   planning


Bestaande bouw en (ver)nieuwbouw

Gerinovum wil leegstaande of niet-rendabele verzorgings- en verpleeghuizen opkopen. Deze zullen worden gerestaureerd, gebruiksvriendelijk worden gemaakt en ruim voldoen aan de huidige normen. De restauratie, die per centrum wordt aangepakt is vele malen duurder dan dit landelijk aan te pakken. In Nederland bevinden zich zeer veel verzorgings- en verpleeghuizen. Velen zijn in slechte staat en erg gedateerd. Deze zullen moeten worden omgebouwd. Het idee is om deze in tweeŽn op te splitsen, een gedeelte voor zelfstandig wonen en een gedeelte voor verpleegzorg.

Hierdoor behoeven echtparen, waarvan er 1 continu verpleging nodig heeft niet meer gescheiden te worden en naar een andere locatie worden overgeplaatst. Ook alleenstaanden kunnen bij continue zorg in hun vertrouwde omgeving blijven. Binnen dit centrum kunnen veel faciliteiten worden ondergebracht. Te denken valt aan maaltijden, een huisartsenpost, een fysiotherapeut, een zwembad, een rolstoelvriendelijke) winkel, reparatieservice, een oecumenische centrum, een bibliotheek, etc.
Het centrum kan ook fungeren als basis voor ouderen in de omgeving, die zelfstandig willen blijven wonen. Deze kunnen van alle faciliteiten gebruikmaken.

 

aanmelden

contact sponsors

volg ons op: